Foto's

Over Alanya

Long Beach Harmony ligt direct aan het strand. Direct voor het hotel stopt de bus naar Alanya. Dit is één van de meest populaire badplaatsen aan de Turkse Riviëra. Vanwege het heerlijke klimaat kunt u hier in het vroege voorjaar en late najaar ook genieten van een strandvakantie. Het Cleopatrastrand is het meest bekende strand. Aan dit strand vindt u uitstekende voorzieningen zoals ligbedden, parasols, douches en toiletten. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in één van de gezellige beachbars.
Kenmerkend voor deze badplaats is de gigantische burcht die hoog boven de stad ligt en ’s avonds schitterend verlicht is. Zeer bezienswaardig zijn verder de Rode Toren en de pittoreske oude haven.
Het centrum van Alanya bestaat uit smalle straatjes met winkels, cafés en restaurants. De markt in het centrum is een waar feest voor alle zintuigen. In de grote bazaars kunt u werkelijk alles kopen. Het aanbod varieert van handgeknoopte tapijten tot echte gouden horloges. Op diverse binnenplaatsen kunt u de ambachtslieden nog op de traditionele wijze aan het werk zien. Hier scoort u gegarandeerd een origineel souvenir voor het thuisfront. Daarnaast beschikt Alanya ook nog over een groot nieuw winkelcentrum met een speelparadijs voor kinderen.

Voor de uitgaansliefhebber zijn er talloze discotheken en andere uitgaansgelegenheden die hun deuren tot vroeg in de morgen geopend hebben. Hier worden ook originele Turkse avonden georganiseerd met folkloristische dans en muziek. Hierbij ontbreekt een buikdanseres natuurlijk ook niet. Topatrractie voor de uitgaansliefhebber is de Havana Club met als thema Cuba, inclusief de hoed en de sigaren! De discotheek is 2 verdiepingen hoog en heeft een prachtig uitzicht op de haven.

Verder vindt u volop excursiemogelijkheden rondom Alanya. Langs de kust worden prachtige boottochten georganiseerd waarbij u aan boord een heerlijke lunch geserveerd krijgt. Als u van de natuur houdt dan is een jeepsafari zeker iets voor u. U maakt een mooie tocht door de bergen waarbij u stopt bij kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Vergelijk Long Beach Harmony bij 3 aanbieders Bekijk prijs